Startsida / Inlägg

Camilla Norström – Chef för Aftonbladets nyhetsredaktion

av Ehsan Fadakar

camillanorstrom580x500

Vem är du?

Camilla Norström, född 1971. Har jobbat på Aftonbladet sedan maj 2000, hela tiden på nyheterna. Började som så många andra som sommarvikarie, hamnade snabbt på samma kvällsreporterskift som Oisin Cantwell, Svante Lidén och Kerstin Nilsson och blev fullkomligt tagen av allt: tempot, kamratskapen, kunskaperna.

– Min journalistika grund fick jag i Sundsvall. Först ett år på journalistutbildningen på Mittuniversitet, sedan nöjesredaktör och kvällsreporter på Sundvalls Tidning i fyra. Bra år, bästa skolan. De åren gjorde mig till journalist, något jag alltid velat bli.

– I väntan på att komma in på journalisthögskolan höll jag till godo med studentradion och kårtidningen i Örebro samtidigt som jag tog en massa poäng i statsvetenskap, kommunikation och engelska. Min allra första intervju var med Eva Dahlgren, den andra med Joakim Thåström.

Vad gör du på Aftonbladet?

– På Aftonbladet har jag varit allmänreporter, krimreporter, nyhetschef, editionschef och lett och annat projekt. Sedan januari 2012 är jag biträdande redaktionschef och chef för nyhetsredaktionen. Det innebär att jag har det övergripande ansvaret för att leda arbetet vid nyhetsredaktionen som är gemensam för samtliga kanaler, det vill säga online, print och tv.

Vad kommer du att blogga om?

– Givetvis om journalistiken vi gör, och varför vi gör den! Men jag hoppas också skildra pulsen på nyhetsredaktionen och kanske avslöja ett och annat om centraldeskens inre liv.

Ditt bästa minne från din tid på Aftonbladet?

– Har så många och alla handlar i grunden om det fantastiska lagarbetet som kickar in när jobbet  är som svårast.

Saker du är stolt över?

• Artikelserien Mamma, pappa, sprit – om att växa upp med en förälder som super, som jag gjorde som reporter tillsammans med Kerstin Weigl

• Fotboll efter döden – om hur fotbollen hjälper oss att klara den svåraste av tragedierdå jag fick förmånen att jobba nära och vara redaktör för Erik Niva under flera månader.

• Aftonbladets sammantagna, prisbelönade, tålmodiga och värdiga bevakning av tragedin på Utöya och efterspelet. För att lyckas med det krävs fantastiska arbetskamrater, jag är både stolt och tacksam över att få arbeta med dem.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Är med mina tre barn. Är inte så bra på att hämta på dagis och i skolan, men läxor, läsning, lek och Lego är mina områden. Annars spelar jag mest fotboll (Bara Bajare), eller tränar fotboll (Järla IF), eller tittar på fotboll. Hela familjen har såklart haft säsongskort på Söderstadion och har på Nya Söderstadion. Följer kanske lite väl många TV-serier nattetid och läser därför numera alldeles för lite böcker. Tackar min bokklubb för att det ens blir några. Cyklar, springer, skidar och simmar för att må bra och hinna lyssna på Stil och Studio ett i P1.

Vem skulle jag du med dig till en öde ö, varför?

– Man och barn. Vi gillar att hänga med varandra. Kanske skulle vi bjuda med Pia Sundhage och en boll också.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB