Startsida / Inlägg

Aftonbladet laddar upp för valet 2014

av Fredrik Lindén

Hej alla!

Det här känns stort, mitt premiärinlägg på Aftonbladets redaktionsblogg. Det är väldigt kul att vara igång med bloggen och på det här sättet komma i kontakt med er läsare. Jag kommer att berätta om nyheter och satsningar på Aftonbladet, både på redaktionen och på affärssidan, högt och lågt, stort och smått. En närmare presentation om vem jag är och vad jag jobbar med kommer senare här på bloggen…

I förmiddags skickade jag ut ett internt mejl till Aftonbladets medarbetare, där jag informerade om att vi nu har en rekryterat en efterträdare till Lena Mellin som chef för samhällsredaktionen. (Lena kommer fortsätta som politisk kommentator både i tidningen, på nätet och i TV, så ni behöver inte vara oroliga. Men Lena får nu mer tid att bland annat koncentrera sig på utgivarfrågor, vilket är ett stort och viktigt arbete som kräver sin tid….) Ny chef för samhällsredaktionen blir Hanna Olsson, som för närvarande är producent för Tankesmedjan i P3, ett av Sveriges Radios mest tongivande program. Dessutom förstärker vi samhällsredaktionen med Matilda Ringborg, som jobbat som politisk reporter på Sveriges Radio och som nu är chefredaktör på tidningen Svensk Idrott. Tillsammans med övriga samhällsredaktionen med Anette Holmqvist, Pär Karlsson, Lena Mellin och Josefin Karlsson kommer vi att trappa upp vår samhälls- och politikbevakning inför supervalåret 2014, med både EU-, riksdags-, landstings- och kommunval.

Hela mejlet jag skickade ut i förmiddags kan du läsa nedan.

/Fredrik Lindén, informationschef

hannamatilda

HANNA OLSSON, 27, blir ny samhällschef på Aftonbladet. Hanna kommer senast från jobbet som producent för Tankesmedjan i Sveriges Radios P3 och har varit nyhetschef på Östersunds-Posten (Sveriges yngsta nyhetschef dessutom).
– Jag är stolt och glad över att få komma till Aftonbladet, som jag tycker är Sveriges mest spännande mediehus. Jag är fylld av entusiasm inför det nya jobbet och det kommande valet, säger Hanna Olsson.

MATILDA RANGBORG, 36, blir ny samhällsreporter på Aftonbladet. Matilda är för närvarande chefredaktör på tidningen Svensk Idrott och har dessförinnan jobbat på flera av Sveriges Radios samhällsredaktioner i kanalerna P1 och P3, med svensk politik som specialområde. Inför valet 2006 var Matilda ansvarig för valbevakningen i P3.
– Det känns otroligt spännande och utmanande att komma till Aftonbladets samhällsredaktion. Att dessutom komma in i upptakten av valrörelsen känns som en extra trevlig present, säger Matilda Rangborg.

Båda tillträder efter sommaren.

Redaktionschef Marica Finnsiö:
– Jag är väldigt glad över de här båda rekryteringarna. Vi är redan nyhetsledande på området och i och med Hanna och Matilda stärker vi ytterligare vår position inför det kommande valåret.

Samtidigt får samhällsreporter Pär Karlsson fast anställning på Aftonbladet.

Lycka till Hanna, Matilda och Pär!

/Redaktionsledningen

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB