Startsida / Inlägg

#Topp100 – Aftonbladet vann dubbelt!

av Karin Ahlborg
Aftonbladet var både Årets nyhetssajt och Årets sajt.
Aftonbladet var både Årets nyhetssajt och Årets sajt.

När Internetworld i går utsåg Sveriges bästa sajter tog Aftonbladet både priset för ’’Bästa nyhetssajt 2013’’ – och totalpriset som ’’Bästa sajt 2013’’.
– Det är verkligen jätteroligt! Vi vinner för andra året i rad och dessutom två priser, säger sajtchef Andreas Aspegren.

Priserna delas ut av en expertjury.
Det är tredje gången Aftonbladet vinner.
Förutom utmärkelsen ’’Årets bästa nyhetssajt 2012’’ vann Aftonbladet hela tjottaballongen som ’’Årets bästa sajt’’ alla kategorier 2006.
Och i år båda priserna samtidigt.
Även om Aftonbladet-lägret förstås tyckte att tidningen var självskriven som vinnare så var man lite osäker på om förra årets vinst skulle hindra en ny.
– Förhoppningarna fanns ju, säger Andreas Aspegren.
– Men man vet inte riktigt hur en jury tänker.
I motiveringen för ’’Årets nyhetssajt 2013’’ står det:
’’Aftonbladet är en klart lysande stjärna på en annars mörk mediahimmel. När andra backar in i framtiden gasar Aftonbladets nyhetsmaskin för fullt.
Här är en aktör som är lika självklar i mobilen som i surfplattan eller datorn. Aftonbladet behärskar sin traditionella kvällstidningsgenre till fullo. Men är också en aktör som modigt breddar varumärke med nya format i text, webb-tv och sociala medier.’’

– Det är extra roligt eftersom vi är de som satsat allra mest på att hitta sätt att ta betalt på sajten, säger Andreas Aspegren.

Det kanske är en förutsättning för att kunna ha så bra sajt?
– Ja, absolut.

Sist på galan avslöjas totalvinnaren, alltså den bästa sajten oavsett kategori och det priset sopade alltså Aftonbladet också hem med motiveringen:

’’Det faktum att vi har aftonbladet.se på den svenska webben är en ynnest.’’

Blir det skumpa hela natten nu?
– Det är ett helt fantastiskt betyg till varenda en som arbetar på Aftonbladet och jag ska bjuda alla här på så mycket champagne de vill ha.

 

Aftonbladet – årets sajt. Juryns motivering: 

Det blir inte alltid fullträff. Men det kommer alltid något nytt runt hörnet. Och det är denna tradition att vara tidigt ute och testa nytt som skapat Aftonbladets unika ställning i Mediesverige. Det faktum att vi har Aftonbladet.se på den svenska webben är en ynnest. Det innebär att utvecklingen drivs på. Det är svårt att konkurrera. Men de som gör de blir garanterat bättre av att försöka utmana en så värdig mästare.

 

Aftonbladet – årets nyhetssajt. Juryns motivering. 

Aftonbladet är en klart lysande stjärna på en annars mörk mediahimmel. När andra backar in i framtiden gasar Aftonbladets nyhetsmaskin för fullt. Här är en aktör som är lika självklar i mobilen som i surfplattan eller datorn. Aftonbladet  behärskar sin traditionella kvällstidningsgenre till fullo. Men är också en aktör som modigt breddar varumärket med nya format i text, webb-tv och sociala medier.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB