Startsida / Inlägg

Sommaren 2013 – med Tipsa! och läsarna

av Robin Linderborg

tipsaNya, sociala Aftonbladet storsatsar nu på att visa våra läsares bästa sommarbilder. Aftonbladets prisbelönta tjänst Tipsa! växer för varje dag. Tusentals läsare har laddat ner appen till mobiltelefonen. Nu vill vi engagera ännu fler i sommar.

Den 1 juli publicerade Aftonbladet det första bildspelet med läsarnas finaste sommarfoton. Det blev tolv stycken den gången. Några dagar senare publicerades det första bildspelet med över 100 bilder. Sen gick det snabbt. Nu är vi sammanlagt uppe i över 700 plåtningar och närmar oss den magiska 1 000-gränsen med stormsteg.

Vi har fått in en hel del guldklimpar. Eller vad sägs om den här dunderbilden som gjorde succé på Facebook? Fotografen berättade för mig att han precis har börjat experimentera med att plåta åskoväder, och han var nöjd med sitt första resultat. Över 26 000 läsare klickade sig in på det bildspelet.

nyblixt

Några dagar efter lanseringen av sommarbildskampanjen kompletterade vi sommarsajten med en interaktiv karta. Där får man en överblick över specifika händelser i framtiden som vi kommer att efterlysa bilder från.

Några av våra välklickade bildspel på Aftonbladet.se:

Skärmavbild 2013-07-16 kl. 10.18.34Skärmavbild 2013-07-16 kl. 10.18.24

Ska man gå efter Facebook är det älgar och nyfödda kaninungar som går hem hos läsarna. Den vita älgen genererade 1 312 ”likes” och 146 delningar, medan de söta kaninerna gillades av 1 009 personer.

moose moose2

Som namnet antyder fortsätter sommarbildskampanjen hela sommaren. Vi når förhoppningsvis över 2 000 fina bilder innan hösten tar vid. Då tänker vi göra en hel Story-bilaga med de bästa bilderna. Vi tror på en succé även då.

/Robin Linderborg
Redaktör för Sommartipsa

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB